Deputații europeni au ales noul președinte al Comisiei Europene

0
552
Sursa: Twitter

Ursula von der Leyen a fost aleasă marți ca președintă a Comisiei Europene, fiind prima femeie care deține această funcția de conducere. Din cele 733 de voturi disponibile, candidata a câștigat 383 de voturi într-un vot secret al membrilor Parlamentului European, doar puțin peste majoritatea absolută de 374 de membri, care trebuia să fie confirmată.

Fostul ministru al Apărării din Germania, în vârstă de 60 de ani, a obținut majoritate în adunarea de la Strasbourg cu doar nouă voturi în timpul alegerilor secrete de marți, pentru a-l înlocui pe Jean-Claude Juncker în funcția de președinte al Comisiei Europene: “este o mare responsabilitate, iar munca mea începe acum”, a spus von der Leyen într-un discurs scurt după vot.

Promisiunile electorale care au ajutat-o pe Ursula von der Leyen la câștigarea conducerii Comisiei Europene au fost concentrate asupra schimbărilor climatice și a impozitelor echitabile pentru întreprinderile mici și mijlocii. Astfel, aceasta promite că în primele 100 de zile ale mandatului va pune în discuție o înțelegere ecologică pentru Europa, propunând prima lege europeană privind schimbările climatice care va stabili obiectivul din 2050.



Noua președintă a Consiliului European a intrat în politică la vârsta de 43 de ani și a fost membru al partidului creștin-democraților (CDU) conservator condus de Angela Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.