Departamentul de Stat american impune restricții privind eliberarea vizelor pentru oficiali chinezi

0
523
Sursa: Wikipedia

Pe data de 8 octombrie, Secretarul de Stat american Mike Pompeo a luat măsuri dure în privința membrilor partidului comunist chinez și a altor oficiali ca răspuns la persecutarea continuă a populației uigure.

“Guvernul chinez a instituit o campanie extrem de represivă împotriva uigurilor, a kazacilor etnici, a kirghizilor și a altor membri ai grupurilor minoritare musulmane din regiunea autonomă Xinjiang Uighur care include detenții în masă în lagărele de internare; supraveghere omniprezentă și de înaltă tehnologie; controale draconice asupra expresiilor identităților culturale și religioase; și forțarea indivizilor să se întoarcă din străinătate la o soartă adesea periculoasă în China. Astăzi, anunț:

Restricții privind eliberarea vizelor pentru funcționarii guvernului chinez și ai Partidului Comunist despre care se crede că sunt responsabili sau complici la reținerea sau abuzul uigurilor, kazacilor sau al altor membri ai grupurilor minoritare musulmane din Xinjiang, China.

Statele Unite solicită ca Republica Populară Chineză să-și încheie imediat campania de represiune din Xinjiang, să elibereze toți cei reținuți în mod arbitrar și să înceteze eforturile de a forța membrii grupurilor minoritare musulmane chineze care locuiesc în străinătate să se întoarcă în China pentru a se confrunta cu o soartă incertă. Protecția drepturilor omului este de o importanță fundamentală și toate țările trebuie să își respecte obligațiile și angajamentele privind aceste drepturi. Statele Unite vor continua să-și revizuiască autoritățile pentru a răspunde acestor abuzuri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.