Belgia dedică peste 1 milion de euro Agenției Internaționale de Energie Atomică

0
667
Sursa: Belgium Canadian Business Chamber

“Vicepremierul și Ministrul Afacerilor Externe și al Apărării Europene, Didier Reynders, este încântat să anunțe că Belgia a acordat 1.266.196 de euro Agenției AIEA pentru a consolida cooperarea nucleară civilă și capacitățile agenției.

AIEA se asigură că energia nucleară nu este redirecționată în scopuri non-pașnice și organizează cooperarea între statele membre în aplicațiile nucleare civile.

733.264 de euro vor fi alocați Fondului de cooperare tehnică AIEA, principalul instrument financiar pentru transferul tehnologiilor nucleare către statele membre și care îi ajută să abordeze prioritățile cheie de dezvoltare în domenii precum sănătatea și nutriția, alimentația și agricultura, apa și mediul și aplicațiile industriale de energie nucleară.

50.000 de euro vor fi acordați Fondului de securitate nucleară, un instrument creat în 2002 pentru îmbunătățirea securității activităților nucleare, transportului și depozitării materialelor radioactive prin sprijinirea statelor membre ale AIEA din această zonă sensibilă.

100.000 de euro vor fi folosiți pentru a sprijini AIEA în implementarea Acordului de la Viena privind programul nuclear iranian, iar 50.000 de euro vor permite IAEA să fie complet pregătită pentru un posibil proces de denuclearizare în Coreea de Nord. 150.000 de euro vor fi alocați unui proiect de consolidare a cadrului de reglementare a statelor africane pentru a controla sursele de radiații. 180.000 de euro sunt alocați înlocuirii unui spectrometru de radiații din Seibersdorf (Austria) utilizat de AIEA pentru verificarea eșantioanelor ca parte a rolului său de a garanta scopurile pașnice ale activităților nucleare ale statelor sale membre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.