Sursa: China Daily

Într-un raport recent, Fondul Monetar Internațional consideră că perceperea unui preț mai mare pentru carbon ar fi cea mai eficientă modalitate de a reduce poluarea aerului, și în special, a efectelor schimbărilor climatice.

În esență, FMI specifică o taxă de $75 per tonă de carbon până în anul 2030. O asemenea acțiune ar conduce spre o mărire simțitoare a prețului cărbunelui.

În raportul menționat, Paolo Mauro – directorul adjunct al departamentului Afacerilor Fiscale FMI -a afirmat că “politica fiscală este o modalitate crucială în a lupta împotriva schimbărilor climatice”, adăugând că o reconfigurare a sistemului de taxare ar descuraja emisiile de carbon.

Este importantă precizarea taxei de carbon în Franța – o taxă de 50 de dolari per tonă – care a fost suspendată anul trecut în urma protestelor. În anul 1991, Suedia a introdus o taxă de $28 pentru combaterea carbonului – o taxă care, în prezent, este una de 127 de dolari.

Citizens Climate Lobby, o organizație internațională bazată pe protejarea mediului, consideră că propunerea FMI trebuie să fie puțin mai piperată – o taxă de 100 de dolari fiind mult mai rentabilă și rapidă în diminuarea compromiterii mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.