Spania sprijină Summit-ul pentru Alimente organizat de Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite

0
622
Sursa: Europe-Asia Foundation

Ministerul Afacerilor Externe al Spaniei a declarat că “dorește să își arate în mod ferm sprijinul față de Secretarul General în organizarea Summit-ului Mondial privind Sistemele Alimentare și, prin urmare, se încrede pe deplin în abilitățile Secretarului General.

Spania își păstrează angajamentul ferm față de reducerea foametei și îndeplinirea celui de-al doilea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă, contribuind la creșterea dreptului la alimente, alături de o guvernare globală mai bună.

Cu peste 2.000 de persoane care suferă din cauza foametei sau de malnutriție în secolul XXI, apelul la acest Summit pare deosebit de relevant, având în vedere faptul că există suficiente dovezi că intervențiile în favoarea sistemelor durabile de producere a alimentelor au un efect multiplicator asupra atingerii tuturor Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (lupta împotriva sărăciei rurale, găsirea unui echilibru între agricultura rezistentă și conservarea biodiversității, promovarea unei diete sănătoase și hrănitoare, încurajarea consumului durabil). Toate acestea sunt necesare pentru ca mai multe domenii de activitate și actori să funcționeze.

Summit-ul mondial privind sistemele alimentare este o oportunitate excelentă pentru toți pentru a stabili un nou mod de a lucra și de a face ca lumea în care ne dorim să trăim să fie palpabilă – o alianță globală susținută printr-un nou mod de a face politică ce încurajează sistemele durabile de producere a alimentelor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.