Moscova sărbătorește 75 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupația nazistă

0
715
sursa Twitter

Pe data de 19 octombrie, Primul Ministru al Rusiei, Dmitry Medvedev, a ținut următorul discurs cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Belgradului de sub ocupația nazistă:

“Au trecut șaptezeci și cinci de ani de atunci. Înțelegem că victoria a fost obținută datorită valorii și eroismului celor din public și a celor care nu mai sunt printre noi. Aceasta este ceea ce face victoria atât de dragă și amintirea atât de importantă – ne amintim de cei care au fost primii care au luptat și cei care au adus această victorie din ce în ce mai aproape, și cei care au consolidat-o.

Iar cea mai bună modalitate prin care putem aduce un omagiu amintirii eroilor noștri de război, tuturor celor care și-au dat viața în schimbul stabilirii păcii, este să perseverăm în păstrarea adevărului despre război, asigurând relatarea cinstită a ceea ce se petrecea de fapt. Nu trebuie să existe încercări de a ascunde sau de a uita nimic. Trebuie să ne amintim de cruzimea inimaginabilă a naziștilor, a lagărelor lor de concentrare și a împușcărilor în masă. Fiecare sârb își va aminti întotdeauna de Kragujevac, în special de cei care au asistat la acele vremuri foarte grele.

Această sărbătoare are într-adevăr o semnificație specială pentru națiunile noastre, deoarece am fost nevoiți să ne apărăm țările și să luptăm de-a lungul secolelor, chiar dacă nu am dorit acest lucru. Ne-am protejat teritoriile și ne-am ajutat întotdeauna de-a lungul secolelor. Rusia a sprijinit Serbia în secolul 19 în lupta sa pentru independență. În timpul Primului Război Mondial, națiunile noastre au luptat împreună, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au devenit membri ai coaliției anti-Hitler.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.