Lituania pregătește mass-media împotriva atacurilor cibernetice

0
651
Credit Twitter/PA Wire

“Organizațiile media și specialiștii din sectorul public și privat participă la exercițiul de securitate și apărare cibernetică lituaniană, Cyber ​​Shield 2019. Anul acesta, reprezentanții mass-media participă pentru prima dată, conform unui comunicat de presă al Ministerului Lituanian al Apărării.

Cyber ​​Shield 2019, din perioada 22-24 octombrie “oferă organizațiilor participante oportunitatea de a testa eficiența planurilor de gestionare a incidentelor cibernetice”, a declarat ministrul Apărării, Edvinas Kerza, în comunicatul de presă.

Organizațiile de știri, inclusiv principalele magazine online lituaniene DELFI, 15min., LRT.lt, lrytas.lt, alfa.lt, BNS, Verslo Žinios și ELTA.lt, participă pentru prima dată la exerciții, pe baza acordului de cooperare anterior semnat în 2018 cu Ministerul Apărării și cu Centrul Național de Securitate Cibernetică.

Kerza a subliniat similitudinea dintre gestionarea incidentelor cibernetice și acordarea primului ajutor. Exercițiile sunt concepute pentru a simula incidentele informatice la care reacționează zilnic Centrul Național de Securitate Cibernetică.

Potrivit directorului de exerciții, Deividas Stumbras, exercițiile permit transferul de cunoștințe de la o organizație la cealaltă. De asemenea, este prima dată când activitățile se bazează pe principiul NATO pentru securitate cibernetică „antrenează-te în timp ce lupți”, potrivit Ministerului lituanian al Afacerilor Externe.

Organizațiile participante se vor alătura exercițiilor cu capacitățile și procedurile lor reale, fără personal suplimentar sau echipament alocat pentru participanți.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.