Revoltele din Chile ajung la primele rezultate

0
603

Orașul Santiago a fost paralizat de aproape un milion de protestatari ce s-au revoltat împotriva guvernului și a inegalități sociale. Drept urmare, președintele Piñera a demis guvernul.

Deși este cunoscută a fi una dintre cele mai bogate țări din America Latină, Chile se confruntă cu o revoltă uriașă împotriva inechității sociale. Primele semne împotriva guvernului au apărut la începutul săptămânii, când au început și primele ieșiri în stradă. Pentru președintele Piñera, revoltele au fost auzite fiind considerate un moment istoric.

Dacă protestul din week-end a fost unul pașnic, pe parcursul întregii săptămâni, armata a intervenit violent și au fost declarați aproape 20 de morți și mii de oameni au fost răniți. Începând de duminică noaptea, președinția a declarat stare de urgență.

Pentru a pune capăt revoltei populare, președintele Piñera a restructurat guvernul, aducând un nou set de reforme. Astfel, pe 28 noiembrie a fost numit un nou cabinet ce promite o nouă eră pentru Chile.

Liderii celor mai importante ministere, precum Finanțe, Economie sau Muncă au fost schimbați, iar Piñera garantează că noul guvern a auzit opinia publică și va acționa în consecință.

VIABBC
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.