Statele Unite, Rusia, China și Pakistan au lansat Declarația de pace în Afganistan

0
669
Sursa: Wikipedia

Declarația de pace pentru Afganistan a fost lansată de către guvernele Statelor Unite ale Americii, Rusiei, Chinei și Pakistanului pentru “respectarea suveranității, independenței și integrității teritoriale” a statului afgan. Printre altele, după cea de-a doua rundă de consultări la Moscova, cele patru țări au:

“1. Promis recunoașterea cererii sincere a poporului afgan pentru o pace durabilă și sfârșitul războiului.

2. Promis revizuirea situației actuale din Afganistan și eforturile comune pentru a ajunge la o soluționare durabilă în țară prin mijloace politice și diplomatice.

3. Menționat că o pace durabilă nu poate fi realizată decât printr-o soluționare politică negociată.

4. Promis să lucreze cu Republica Islamică Afganistan, atât cu lideri guvernamentali, cât și cu alți talibani, pentru a ajunge la un acord de pace cuprinzător și durabil, care pune capăt războiului în beneficiul tuturor afganilor și care contribuie la stabilitatea regională și securitatea globală.

5. Promis să îndemne toate părțile să reducă imediat violența pentru a crea un mediu propice pentru negocieri.

6. Menționat că speră ca toate părțile să respecte încetarea focului pe durata negocierilor intra-afgane pentru a permite participanților să ajungă la un acord privind un traseu politic pentru viitorul Afganistanului.

7. Solicitat guvernului afgan și talibanilor să elibereze un număr semnificativ de prizonieri la începutul negocierilor intra-afgane.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.