Alberto Fernández, victorie din primul tur la alegerile prezidențiale din Argentina

0
718

Fernández a reușit să obțină aproape 50% din voturile alegătorilor, aflându-se la o distanță considerabilă de actualul președinte Macri. Alături de Fernández se va afla Cristina Fernández de Kirchner, fost președinte, actual vice-președinte. Mandatul va începe pe 10 decembrie.

La alegerile precedente, Macri a fost ales de popor pentru promisiune de a eradica sărăcia. Patru ani mai târziu, Argentina se află în mijlocul unei crize financiare, cu puterea monedei locale, peso, la pământ, dar și cu un grad ridicat de sărăcie.

În timpul campaniei electorale, fostul președinte al Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, și-a declarat public susținerea pentru Alberto Fernández, fiind o prezență activă în social media, sub sloganul#YoVotoPorTodos.

De asemenea, alegerile din acest an au fost marcate de comemorarea a 9 ani de la pierderea soțului Cristinei Fernández de Kirchner, Néstor Kirchner, președintele Argentinei până în 2007, perioadă când Argentina a cunoscut cea mai mare creștere economică.

Cu toate că a pierdut puterea de la Buenos Aires, președintele Macri lucrează împreună cu președintele-ales pentru o tranziție fără probleme: „Eu și echipa mea suntem dispuși să lucrăm împreună la o tranziție democratică în beneficiul tuturor argentinienilor.”

Victoria lui Fernández nu este văzută cu ochi buni de către președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, considerând că „Argentina a ales prost.” Alberto
Fernández este cunoscut a fi un susținător al fostului președinte brazilian,
Luiz Inácio Lula da Silva, închis în prezent pentru luare de mită. Cu toate acestea, Lula i-a transmis un mesaj din închisoare: „Vă doresc să aveți o guvernare bună și să aveți grijă cu drag de frații și surorile noastre din Argentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.