Rezultatele vizitei lui Bolsonaro în Arabia Saudită

0
643

Tamim bin Hamad Al-Thani, emirul statului Qatar l-a primit pe Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, pentru a discuta despre viitoare colaborare dintre cele două state.

Pe 28 octombrie, Jair Bolsonaro și Tamim bin Hamad Al-Thani au definitivat acordurile dintre Brazilia și Qatar, după ce președintele brazilian a fost primit atât cu onoruri militare, cât și cu un omagiu adus Braziliei, proiectarea steagului pe una dintre clădirile din Qatar.

Acordurile dintre cele două state se întind pe 5 domenii de importanță majoră. Cel mai important domeniu este cel al apărării, unde cei doi lideri au decis să coopereze pe „probleme de apărare, căutare și dezvoltare, ajutor logistic, medicină militară și aprovizionarea cu produse și servicii de apărare; schimbul de cunoștiințe și experiență despre organizarea și operațiunile Forțelor Armate.

De asemenea, s-a discutat despre eliminarea vizei pentru „turism, tranzit și călătorie de afaceri.”, dar și stabilirea unei linii aeronautice directe între Brazilia și Qatar. Totodată, s-a încheiat și o cooperare pe plan diplomatic, dar și pe plan sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.