Summitul internațional în cadrul căruia Trump și Xi plănuiau să semneze un acord comercial a fost brusc anulat

0
847

Președintele american Donald Trump și liderul chinez Xi Jinping erau programați să se întâlnească la adunare pentru a discuta o posibilă „phase one” a înțelegerii pe care cele două state se apropie s-o încheie. Anularea a fost cauzată de proteste, potrivit președintelui chilian Sebastian Pinera.

Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă… dar se bazează pe principiul înțelept al bunului simț” a spus Pinera într-o declarație de presă miercuri. 

Un președinte trebuie să-și pună întotdeauna compatrioții pe primul loc” a adăugat acesta. „Principala noastră grijă este restabilirea ordinii publice, a siguranței cetățenilor noștri și a păcii sociale, alături de impunerea unei agende sociale care să răspundă principalelor cereri ale cetățenilor.”

Decizia statului chilian de a anula summitul ridică întrebarea când se vor întâlni liderii Statelor Unite și Chinei pentru a semna acest acord extrem de necesar. 

Mai devreme în timpul acestei luni, Trump a declarat că S.U.A. a ajuns la „o foarte substanțială <<phase one>> a înțelegerii” cu China, adăugând că „phase two” va începe imediat după semnarea primei. Statele Unite au refuzat, de asemenea, o creștere tarifară de 250 de miliarde în bunuri chinezești care era programată pentru 15 octombrie. 

Așteptăm cu nerăbdare finalizarea primei faze a istoricului acord comercial cu China în intervalul deja stabilit, iar atunci când vom avea un anunț de făcut, vă vom înștiința.” a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.