Twitter va bloca publicitatea politică

0
639

Începând cu 22 noiembrie orice formă de publicitate politică va fi blocată pe platforma de socializare. Decizia a fost comunicată de Jack Dorsey, Chief Executive.

Într-o serie de postări Twitter, Jack Dorsey a explicat de ce publicitatea electorală nu va mai fi tolerată pe platforma cea mai folosită de liderii lumii. „Credem că mesajul politic trebuie câștigat, nu cumpărat.”, așa îți începe Dorsey seria de postări.

Pentru reprezentanții Twitter este important ca mesajul politic să vină către cei care sunt interesați de subiect și aleg să îl urmărească și nu pentru cei care devin o țintă a specialiștilor în advertising.

„Publicitatea online este extrem de puternică și foarte eficientă pentru advertiserii comerciali, astfel că această putere aduce un risc major în politică, unde poate fi folosită pentru a influența votul și a afecta viețile a milioane de oameni.”

Propunerea este încă în faza de proiect, dar cei care lucrează pentru Twitter au declarat că pe 15 noiembrie totul va căpăta o formă finală.

VIAEuronews
SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.