India și Germania își fortifică relațiile bilaterale

0
796
Sursa: Twitter

Schimbările climatice, inteligența artificială și combaterea terorismului sunt doar câteva dintre tematicile atinse de Angela Merkel și Primul Minsitru al Indiei, Narendra Mondi, pe 31 octombrie, în cadrul vizitei de 3 zile al Cancelarului german în Delhi.

Întărirea relațiilor strategice dintre India și Germania survine ca un răspuns al politicii de expansiune economică a Chinei, Ministrul Afacerilor Externe, Heiko Mass, declarând că India reprezintă un ”pilon al stabilității” în Sudul Asiei. Acesta continuă afirmând:Limitarea politicior noastre externe din Asia la China reprezintă, dintr-o perspectivă europeană, un pericol, în special considerând existența Indiei ca un partener strategic mult mai apropiat ideologic de valorile și idealurile democratice promovate de Germania și statele europene”

Cinci acorduri între cele două state au fost semnate astăzi, accentul fiind pus pe diminuarea efectelor produse  de schimbările climatice prin dezvoltarea de noi tehnologii și implementarea de noi reforme în sectorul agricol al Indiei.

India este partenerul nostru de nădejde în alianța pentru multilateralism și o țară cheie în asigurarea protecției climatice și a sustenabilității. Dorim să accentuăm acest parteneriat la cea de a cincea consultare interguvernamentală cu India”

Germania reprezintă cel mai important partener comercial și multilateral al Indiei, comerțul dintre cele două state fiind evaluat la $21,9 miliarde în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.