Înaintea alegerilor generale, Boris Johnson respinge ideea unui Brexit no-deal

0
644
BBC

Prim-ministrul a obținut o prelungire a termenului pentru Brexit, în ciuda promisiunii sale de a părăsi U.E. pe 31 octombrie cu sau fără un acord. Nigel Farage, liderul Brexit Party, este nemulțumit de noua înțelegere și propune un „clean break Brexit”.

Nemulțumiți de soluția gasită de acesta luna trecută, parlamentarii britanici l-au forțat pe Johnson să ceară o nouă prelungire a termenului, până la 31 ianuarie, iar acesta declară acum că a obținut un acord „fantastic, pe care nimeni nu credea că îl putem obține”, conform unei postări recente pe Twitter a sa.

Farage insistă însă că „acest acord nu înseamnă Brexit și nu va duce la Brexit”, fiind o propunere aproape identică cu cea a Theresei May. „Dacă Boris Johnson abandonează un Brexit no-deal și câștigă alegerile, Marea Britanie nu va fi niciodată liberă față de regulile U.E.”, avertizează el pe Twitter.

Această dispută poate influența decisiv rezultatul alegerilor de pe 12 decembrie, în sondajul ORB conservatorii conducând cu 36%, urmați de Partidul Laburist cu 28%. Actualul prim-ministru a refuzat opțiunea unei alianțe cu Brexit Party la alegeri, susținând că singura șansă de a garanta că ieșirea din Uniune va avea loc este să voteze Partidul Conservator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.