Adam Price, liderul partidului Plaid Cymru, afirmă că următoarele alegerile ar putea determina independența Țării Galilor

0
546
Sursa Twitter

Conform celei mai recente postări  de pe pagină de Twitter a liderului Plaid Cymru, Adam Price, acesta a declarat că alegerile generale ar putea semnala începerea unei mișcări către „un nou spirit galez de independență și optimism”.

Vorbind cu ocazia lansării campaniei partidului naționalist, Price a expus ideea ca Țara Galilor să se despartă de Marea Britanie și să rămână în UE ca țară independenta și ca un centru de interes al campaniei Plaid.

„Acum este momentul să ne concentrăm asupra viitorului, nu asupra trecutului. Cred, mai bine ca niciodată, că cele mai bune zile pentru Țara Galilor sunt înaintea noastră și 12 decembrie [ziua alegerilor] poate fi o zi în care declaram un nou spirit galez de independență, optimism și speranță, refuzând să ne punem credința în partidele din Westminster și, în schimb, sa votăm pentru un viitor pe care noi înșine îl vom modela” afirma Price.

Adam Price nu a discutat despre pactele cu alte părți prezente în timpul discursului său, dar în interviurile date anterior, el a declarat că astfel de acorduri sunt calea optima de urmat. Acesta a insistat că Plaid este cel mai important partid care continua sa existe în Țara Galilor, ce căuta să oprească Brexit-ul printr-un referendum  și dorește ca Țara Galilor să devină un stat independent în UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.