Greta Thunberg vrea să călătorească, fără să polueze, din America în Spania

0
601

Activista de 16 ani a fost pusă în încurcătură de mutarea unei conferințe despre schimbarea climatică. Conferința s-a mutat de pe un continent pe altul, în urma protestelor din Chile.

ONU a decis mutarea conferinței internaționale COP25 de pe teritoriul Chile, țară ce va deține președinția COP25, decizie luată în urma situației politice delicate din țară. Conform contului de Twitter al Secretarului General pe Schimbări Climatice al ONU, Patricia Espinosa, conferința se va muta în Spania, la Madrid, în urma unei oferte a Guvernului spaniol.

Decizia a fost una neașteptată pentru Greta, aceasta programându-și călătoria din Statele Unite, unde a participat la o conferință, către America Latină, încercând să călătorească într-un mod care să emită cât mai puține emisii de carbon. “Îmi pare rău că nu pot vizita America Centrală și de Sud (…) Suntem într-o stare de urgență ecologică și climatică.”

Ministrul spaniol al Mediului, Teresa Ribera, a asigurat-o pe Greta că o vor ajuta să traverseze înapoi Atlanticul.

Greta Thunberg a călătorit către America la bordul unui iaht ce nu emite emisii de carbon, iar acum se află în drum spre Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.