La Praga are loc Summit-ul Friends of Cohesion

0
547

Liderii Friends of Cohesion, formațiune formată din 17 state-membre ale Uniunii Europene, s-au întâlnit la Praga, pentru a adopta o poziție oficială cu privire la viitorul buget al UE.

Summit-ul, care a avut o participare la rang de Prim-ministru, a avut drept rezultat adoptarea unei poziții pentru un buget pro-coeziune, ceea ce ar aduce dezvoltare atât pe plan social, cât și în plan economic. De asemenea, aceștia încurajează dezvoltarea unor noi politici pentru amenințările actuale ale Uniunii, printre care migrația sau schimbarea climatică.

“Întâlnirea Prietenilor Coeziunii la Castelul Praga. Tema principală este poziția politicii de coeziune în negocierile CFM 2021-2027.” , se arată pe contul de Twitter al Guvernului ceh.

La întâlnire au participat reprezentanți ai celor 17 membri, printre aceștia aflându-se Boyko Bosissov- Bulgaria, Andrej Babiš- Cehia sau António Costa- Portugalia.

Un alt punct important al Summit-ului este găsirea unui compromis între cererile Consiliului, dar și cele ale Parlamentului european.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.