Noul președinte al Argentinei face prima vizită într-o țară străină în Mexic

0
606

Pe 3 noiembrie, președintele proaspăt ales al Argentinei și omologul său mexican s-au întâlnit pentru a discuta despre sporirea cooperării bilaterale și regionale.
Unele dintre subiectele de discuție au fost îmbunătățirea unor relații comerciale deteriorate dintre cele două state, precum și situația politică tensionată din Ecuador și Chile. Despre criza politică din Venezuala nu s-a vorbit pe larg, întrucât pozițiile ambilor președinți sunt cunoscute, având relații bune cu Maduro.
Fernández a declarat că împărtășește cu președintele López Obrador o viziune asemănătoare asupra Americii și a lumii și a evidențiat o perspectivă la nivel regional care prioritizează egalitatea și sprijinirea comunităților marginalizate.


„Acestea sunt alternative la ceea ce a dominat în ultimii ani și este o întoarcere la căutarea unui sistem politic care să aducă înapoi echitatea pierdută în America Latină, echilibrul pierdut în America Latină, egalitatea socială pierdută în America Latină”, a declarat la conferința de presă Fernández.
În aceeași zi, acesta s-a întâlnit și cu lideri din sectorul privat pentru a-i încuraja să investească în Argentina. „Vom încerca pe cât posibil să ajutăm achiziția bunurilor produse în Argentina, astfel încât locuitorii, împreună cu noul guvern, să se poată confrunta cu criza economică și să existe creștere și bunăstare în țară”, a declarat președintele mexican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.