Erasmus+: UE va investi peste 3 miliarde de euro în tinerii europeni pentru studii sau pregătire în străinătate

0
603

Pe 5 noiembrie 2019, Comisia Europeană și-a publicat cererea de propuneri pentru anul 2020 în ceea ce privește programul Erasmus+. 2020 este ultimul an al actualului program al Uniunii Europene pentru mobilitate și cooperare în educație, pregătire, tineret și sport. Bugetul așteptat, de peste 3 miliarde de euro – o creștere de 12% față de 2019 -va asigura chiar mai multe oportunități pentru tinerii cetățeni ai Europei pentru a obține experiență profesională în alte state. În plus, UE dorește să creeze 35,000 de astfel de oportunități pentru studenții/angajații africani care să participe la program drept parte a Alianței Africane-Europene pentru Investiții și Joburi Sustenabile.

Tibor Navracsics, Comisar pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, a afirmat următoarele: „Sunt foarte încântat de faptul că în 2020 Uniunea Europeană este pregătită să investească mai mult de 3 miliarde € în Erasmus+. Acest lucru ne va permite să aducem mai multe oportunități pentru tinerii Europei să studieze sau să se pregătească în străinătate, făcând posibilă învățarea și dezvoltarea unei identități Europene. De asemenea, ne va ajuta să punem în practică inițiativele Universităților Europene, demonstrând investiția noastră continuă în Domeniul Educației Europene. Sunt mândru să văd instituții de învățământ superior formând alianțe noi și puternice, deschizând drumul pentru universitățile ce vor apărea în viitor, în avantajul studenților, personalului și a societății din întreaga Europa.” 

În același timp, Marianne Thyssen, Comisar pentru Angajare, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitatea Muncii, a declarat: „Noua sponsorizare Erasmus pentru educație vocațională și pentru sectorul de pregătire va dezvolta comunitatea care se ocupă de acestea, corelând sectoare, regiuni și state. Consolidarea ErasmusPro va face aceste legături să devină și mai strânse, prin faptul că le oferă mai multe oportunități.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.