SUA începe retragerea formală din Acordul de la Paris în domeniul schimbărilor climatice

0
703

Luni, 4 noiembrie, administrația Trump a anunțat comunitatea internațională de faptul că va demara procesul de retragere din Acordul de la Paris, după ce în 2017 președintele american a anunțat intenția sa de a scoate SUA din acord.

Actualul președinte a criticat acordul încă din 2015, insistând că Statele Unite ar trebui să îl abandoneze cât mai repede cu putință, numindu-l luna trecută un „dezastru total”, deoarece acesta ar „afecta competitivitatea” Statelor Unite.
„În discuțiile internațional despre climă, vom continua să oferim un model pragmatic și realist – susținut de rezutate reale – care arată că inovare și piețe deschise duc la mai multă prosperitate, mai puține emisii și surse de energie mai sigure”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.


Andrew Steer, președintele World Resources Institute, a criticat decizia pentru faptul că va lăsa lumea „mai puțin sigură și productivă. De asemenea, îi dezavantajează pe americani, care vor pierde joburi în sectorul energiei curate, pe măsură ce alte națiuni vor atrage avantajele tehnologice și de concurență pe care un viitor cu mai puțin carbon le aduce.”

Decizia este un important pas înapoi la nivel global în lupta împotriva schimbărilor climatice, mai ales din cauza faptului că SUA este al doilea cel mare emițător de gaze cu efect de seră din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.