Președintele Comisiei Europene și-a prezentat prioritățile pentru viitorul Uniunii Europene

0
650

Pe 8 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, Ursula von der Leyen a participat la conferința State of Europe, în cadrul căreia și-a expus viziunea pentru viitorul UE.

„Europa trebuie să învețe și limbajul puterii,” a declarat vineri președinta Comisiei Europene. Una dintre nevoile Uniunii este aceea de a deveni mai puternică în acele domenii în care depinde de alte națiuni, precum politicile de securitate.

Von der Leyen a discutat și despre Brexit în discursul său, spunând că, în ciuda faptului ca reprezintă un „șoc”, acesta a întărit relațiile dintre statele membre. Această despărțire a Marii Britanii „a arătat nu numai ce înseamnă să părăsești UE, ci și cât de mult are de câștigat fiecare țară datorită apartenenței la Uniunea Europeană,” a spus aceasta.

O altă prioritate a Ursulei von der Leyen este ca UE să devină liderul mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice. „Putem și trebuie să facem Europa primul continent neutru climatic.” Planuiește să ducă la bun sfârșit acest obiectiv prin introducerea unei legi de protecție a climatului care să facă aceste ținte obligatorii legal pentru statele membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.