UPDATE Președintele brazilian Luiz Lula da Silva a fost eliberat

0
636
New York Times

După 18 luni de închisoare, fostul președinte brazilian a fost eliberat. Eliberarea acestuia a creat un val de reacții în mediul online, Lula bucurându-se de suportul liderilor din America Latină.

Ies cu dorința de a lupta în continuare.” acesta este primul mesaj al lui Lula, trasmis printr-un filmuleț ce a fost live pe toate platformele de socializare, postare ce a stârnit zeci de comentarii de susținere pentru Lula.

Liderii întregi planete au avut comentarii cu privire la acest subiect, primarul Parisului chiar oferindu-i titlul de cetățean de onoare: „Ca președinte, Lula a făcut mai mult decât oricine pentru a scădea sărăcia în Brazilia (…) Sunt încântat că a fost eliberat din închisoare, ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple de la bun început.” a scris pe Twitter Bernie Sanders, candidat la președinția USA „Încarcerarea fostului președinte al Braziliei a fost injustă și greșită.”- Jeremy Corbyn, lider al Partidului Laburist, UK „Locul lui Lula nu este în închisoare” -François Hollande, fost președinte al Franței


Liderii Americii Latine s-au întâlnit cu Lula chiar în seara eliberării, după ce timp de 18 luni au militat pentru nevinovăția lui Lula și eliberarea acestuia. Mesajul acestora este pentru crearea unui front comun și prosperitatea întregului continent sud-american.

Lula se pregătește pentru întânirea cu poporul brazilian: „Sunt un domn foarte tânăr. Am 74 de ani din punct de vedere biologic, dar am 30 de ani de energie și 20 de încântare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.