Președintele Argentinei deschide întâlnirea Grupului de la Puebla

0
633

Pe 10 noiembrie la Buenos Aires, președintele Alberto Fernández a găzduit întâlnirea Grupului de la Puebla, care reunește lideri politici de stânga din America Latină.

La această întâlnire au fost prezenți 32 de politicieni, inclusiv foștii președinți Dilma Rousseff (Brazilia) și Jose Mujica (Uruguay), vicepreședintele Boliviei, Álvaro García Linera. Principalul scop al grupului este acela de propune politici alternative la cele neoliberale ale Grupului de la Lima. „Vom arăta coeziunea progresiștilor așa cum nu a mai fost văzută de mult timp. Devine clar că neoliberalismul nu a funcționat,” a spus fostul candidat la prezidențiale din Chile, Enriquez-Ominami.

De asemenea, grupul a dezbătut pe marginea implicațiilor războiului comercial dintre SUA și China asupra Americii Latine, viitorul muncii odată cu robotizarea și și-a expus poziția față de situația politică tensionată din Bolivia, făcând apel la respectarea ordinii constituționale și democrației. Liderii adunați la Buenos Aires și-au exprimat susținerea pentru președintele reales, Evo Morales.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.