Noua Zeelandă își propune să conducă lupta globală împotriva schimbărilor climatice

0
643

Pe 7 noiembrie a trecut de parlament legea „zero carbon”, care are ca scop reducerea la zero a emisiilor majorității gazelor cu efect de seră, după ce a primit și sprijinul Partidului Național.

Legislația introduce un obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și obligația viitoarelor guverne de a avea un plan pentru a atinge obiectivul și creează o comisie specială pentru schimbări climatice care va sfătui guvernul în privința măsurilor și bugetului pentru atingerea țintelor. De asemenea, guvernul a promis că va planta un miliard de copaci în următorii 10 ani și că se va asigura că rețeaua electrică va funcționa integral pe baza energiei regenerabile până în 2035.

Legea a fost inițiată de Partidul Laburist, prim-ministrul Jacinda Ardern declarând în parlament că, prin această decizie, Noua Zeelandă se află „de partea bună a istoriei.” „Cu siguranță cred și susțin în continuare afirmația că schimbarea climatică este cea mai mare provocare a vremurilor noastre,” a mai declarat Ardern.

Măsura a fost primită cu entuziasm de grupurile ecologiste din întreaga lume, care au lăudat Noua Zeelandă pentru abordarea pragmatică în această luptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.