Scandalul din Bolivia împarte America Latină

0
706
Al Jazeera

În urma demisiei președintelui-ales al Boliviei, liderii Americii Latine au reacționat în mediul online, împărțind continentul în două.

Liderii Americii de Sud au reacționat la cele întâmplate în Bolivia, prin mesaje pe platformele de socializare. Președinții Argentinei și ai Cubei se declară susținători ai lui Evo Morales, considerând că Bolivia se află în fața unei lovituri de stat: „Apărăm ferm democrația în toată America Latină.”, declară președintele Argentinei. „În Bolivia are loc o lovitură de stat (…) O lovitură contra președintelui Evo Morales.

Condamnăm lovitura de stat și ne arătăm solidaritatea față de fratele nostru, Președintele Evo Morales.”, arată într-un mesaj pe Twitter președintele Cubei.

De cealaltă parte se află Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro. Acesta are un mesaj netru, care îndeamnă la transparență și la democrație. Cu toate acestea, fiul său, Eduardo Bolsonaro, cunoscut pentru ieșirile sale pe platformele sociale, condamnă alegerile din Bolivia, considerându-le nedemocratice: „Votul prin fraudă nu este democrație. Dictatura este suprimarea voinței populare și acest lucru se poate întâmpla chiar dacă există „alegeri”, a se vedea „alegeri” în Cuba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.