Socialiștii câștigă din nou alegerile din Spania, însă fără o majoritate

0
704

Pe 10 noiembrie au avut loc noi alegeri generale, care au fost câștigate de Partidul Socialist. Cu toate acestea, nu au reușit să obțină o majoritate și vor avea nevoie de noi aliați pentru a forma guvernul.

Alegerile au fost declanșate de premierul socialist Pedro Sánchez, deoarece nici în urma celor de anul trecut nu a reușit să formeze o coaliție majoritară alături de Podemos.

Sarcina negocierii unei majorități a devenit, însă, și mai complicată după noua rundă de alegeri, deoarece atât PSOE, cât și Podemos au pierdut câteva locuri în parlament, ajungând la un total de 155. Cel mai câștigat partid este cel de extrema dreapta, Vox, făcând un salt considerabil de la 24 de locuri la 52, în timp ce marele pierzător este partidul de centru-dreapta Ciudadanos, rămas fără 47 dintre cele 57 locuri pe care le ocupa.

Coaliția de stânga va avea nevoie de susținerea partidelor mici sau să i se permită din nou guvernarea cu o minoritate parlamentară, după ce au exclus posibilitatea unei colaborări cu Partidul Popular, al doilea cel mai mare din parlament. Sánchez a făcut apel la celelalte partide „să acționeze cu generozitate și responsabilitate pentru a debloca situația politică din Spania.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.