Au început primele audieri publice în ancheta Camerei Reprezentanților pentru demiterea președintelui Donald Trump

0
633
Sursa: MSNBC

După o serie de audieri derulate în spatele ușilor închise în decursul ultimelor săptămâni, astăzi au început să aibă loc primele audieri publice în ancheta Camerei Reprezentanților pentru demiterea președintelui american Donald Trump.

Ancheta pentru demiterea președintelui Trump a fost formalizată de către Camera Reprezentanților pe data de 31 Octombrie, formalizarea fiind votată în linii partizane.

Motivul care se află la baza anchetei constă într-o conversație telefonică purtată în data de 25 iulie între Trump și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. În această discuție, Trump îi sugerează lui Zelensky să pornească o investigație împotriva lui Joe Biden, unul dintre candidații pentru obținerea nominalizării din partea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 2020 și împotriva fiului său, Hunter Biden. De menționat este faptul că este ilegal să fie solicitat ajutor străin în scopul câștigării alegerilor. Acest apel a fost subiectul unei plângeri a unui informator anonim căruia i-au fost relatate îngrijorările legate de apel de către un număr de funcționari ai administrației Trump. Inspectorul General al Comunității de Informații a considerat plângerea ca fiind credibilă, iar o serie de martori audiați au coroborat relatările din plângere.

Hunter Biden a ocupat o funcție in consiliul de administrație al unei companii energetice ucrainene denumită Burisma Holdings din 2014 până 2019, perioadă în care Joe Biden a fost vice-președintele SUA până 2016 și conducea eforturile administrației Obama de a determina Ucraina să elimine corupția endemică prezentă în instituțiile statului. Acuzațiile nefondate ale lui Donald Trump și asociațiilor săi se rezumă la concedierea procurorului șef al Ucrainei din motiv că ar fi fost posibil să îl implice pe Hunter Biden în investigații de corupție. Aceștia susțin că Joe Biden a exercitat presiuni asupra autorităților ucrainene. Această investigație a fost impusă drept condiție pentru eliberarea unui ajutor militar de 400 milioane de dolari. Ajutorul a fost eliberat în cele din urmă fără declanșarea vreunei investigații din partea autorităților ucrainene.

Adam Schiff, președintele Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților, menționează ca posibile acuzații de demitere mituirea și comiterea de înalte crime și delicte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.