Emisar ONU despre violența transfrontalieră în Gaza: Nimic nu justifică atacurile împotriva civililor

0
690

În urma încercării Israelului de a elimina un lider al Grupării Palestiniene a Jihadului Islamic, Coordonatorul Special al ONU pentru Procesul de Pacificare în Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, și-a exprimat îngrijorarea constantă față de atacurile cu rachete lansate peste graniță dintre Israel și Fâșia Gaza. 

Mă îngrijorează foarte tare tensiunea resimțită în relațiile dintre Jihadul Islamic Palestinian și Israel. Lansarea nediscriminatoare  de rachete și mortare împotriva centrelor populate este absolut inacceptabilă și trebuie să se oprească imediat. Nu poate exista un motiv plauzibil pentru atacurile împotriva civililor. Întețirea conflictului este foarte periculoasă. Este o altă încercare de subminare a eforturilor de a îmbunătăți condițiile socio-economice din Gaza și de a preveni un alt conflict devastator. Națiunile Unite lucrează la detensionarea urgentă a situației”, a declarat Mladenov miercuri, 13 noiembrie.

Potrivit reporterilor locali, ca urmare a atacului nu a fost ucis doar liderul militant, ci și soția acestuia și alte persoane.

Între timp, Ministrul Sănătății din enclava Gaza, care se află sub controlul grupului militant Hamas, a raportat că loviturile aeriene de retorsiune efectuate de către statul Israel au avut drept rezultat uciderea a 13 palestinieni, incluzând 3 copii, ceea ce crește bilanțul morților la 23 față de ziua precedentă.

În plus, Forțele de Apărare Israeliene au anunțat că peste 100 de rachete au fost lansate înspre Israel în timpul celor 2 zile de conflict, ducând la un total de aproape 300 până în momentul de față, iar Jihadul Islamic Palestinian se presupune că a confirmat faptul că printre cei uciși în Gaza se numără membri ai aripii sale militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.