Guterres îngrijorat de situația din Bolivia

0
732

Secretarul general al ONU, António Guterres, se declară îngrijorat de situația instabilă in care se află poporul bolivian. Evo Morales cere intervenția actorilor internaționali pentru a stabiliza atmosfera din Bolivia.

António Guterres a trimis un reprezentant al ONU în Bolivia pentru a găsi o soluție în rezolvarea crizei politice din țară. Guterres îndeamnă la oprirea violențelor și încurajează susținerea unor alegeri credibile și transparente.

Evo Morales, președintele demisionar al Boliviei, a primit azil politic din partea Guvernului mexican. De acolo, cere ajutorul actorilor importanți de pe scena internațională pentru a stabiliza situația din țara sa.

Într-o postare pe Twitter, Morales îi mulțumește lui Guterres pentru atenția acordată crizei din Bolivia: ” Salut și mulțumesc fratelui António Gutteres pentru numirea lui Jean Arnault ca reprezentant special (…)”

Evo Morales a demisionat din funcția de președinte, în urma presiunilor din partea opoziției. Ulterior, a primit azil politic din partea Mexicului, unde a plecat cu un avion guvernamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.