Protestele Vestelor galbene reîncep în Franța

0
690

Mișcarea Vestelor Galbene aniversează un an de la primele proteste masive prin noi manifestații în țară pe 16 și 17 noiembrie.

Protestatarii au blocat drumurile la periferia Parisului, înainte de a fi împrăștiați de poliție. Alte grupuri s-au adunat, mai târziu, în Piața Italiei, unde au ridicat baricade în fața jandarmeriei.

Manifestațiile sunt plănuite și pentru ziua de mâine și în alte orașe importante din Franța: Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Toulouse, Calais, Colmar și Dunkirk.

Mișcarea Vestelor galbene a început cu aproximativ un an în urmă, când zeci de mii de persoane au ieșit pe străzile din Paris. Au urmat mai multe luni de proteste, timp în care s-au alăturat oameni din majoritatea orașelor mari.

După luni de proteste săptămânale, acestea s-au stins, descurajate de represiunea forțelor de ordine și de lipsa unei conduceri care să ofere o direcție clară. „Nu a fost o mișcare de succes, nu am obținut nimic, guvernul ne-a oferit în schimb doar violență în străzi,” a spus un protestatar.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.