Bugetul Uniunii Europene pentru 2020 a fost stabilit

0
714

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020 a fost stabilit în urma decizie unanime a Comisiei, Consiliul, dar și a Parlamentului de la Bruxelles.

Bugetul pentru anul viitor se bazează pe principalele direcții ale Uniunii: schimbarea climatică, piața muncii, tineret și securitate. “Bugetul Uniunii Europene pentru 2020 este despre continuitate (…) este ultimul buget pe care Comisia Juncker l-a propus și negociat.“, arată într-un comunicat Günther Oettinger, comisarul european pentru buget și resurse umane.

Peste 21% din buget va fi alocat proiectelor ce vizează schimbarea climatică. Majorările pentru fiecare proiect în parte variază de la 5%, pentru proiectul LIFE, și până la 35% pentru proiecte de energie. O altă creștere importantă, de peste 70%, este alocată Sistemului de Sateliți Galileo. Proiectul Erasmus+ a primit o majorare de aproape 3 procente.

În ceea privește securitatea și migrația, Uniunea a alocat 2,36 miliarde de euro pentru instituțiile competente, precum Frontex sau EUROPOL.

Bugetul pentru 2020 este ultimul buget pe care l-a propus Comisia condusă de Juncker, dar și ultimul buget din planul pe termen lung. Negocierile pentru bugetul anului viitor s-au făcut concomitent cu cele pentru Bugetul pe termen lung 2021-2027.

De asemenea, bugetul pentru 2020 este prevăzut a avea și contribuția Marii Britanii, ca urmare a ultimei negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.