Președintele demisionar al Boliviei atacă actualul regim

0
625

Evo Morales, aflat în azil politic în Mexic, continuă atacul asupra actualei conduceri a Boliviei și cere ajutorul poporului.

Morales cataloghează regimul dus de actualul lider al Boliviei, Jeanine Áñez, drept dictatură militară. De asemenea, condamnă violențele din țară și atribuie numărul crescut al morților actualului Președinte: “Dictatura lui Áñez, Camacho și Mesa a provocat 30 de morți și zeci de răniți (…) Fac apel către CIDH (Comisia interamericană pentru drepturile omului) și ONU să condamne și să oprească acest masacru.”

Totodată, Evo Morales face apel către militarii care se consideră patrioți spre a înceta violențele asupra populației: “În timpuri de dictatură trebuie să rămânem uniți.”

Fostul președinte al Ecuadorului, Rafael Correa, a postat o fotografie prin care își arată susținerea pentru Morales și subliniază sprijinul pe care acesta îl are de la popor.

În replică, Jeanine Áñez nu a comentat asupra acuzațiilor, însă a anunțat faptul că Evaliz Morales, fiica lui Evo Morales, a primit acceptul de a merge în Mexic: “(…) familia nu este vinovată de acțiunile tatălui (…)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.