A intrat în vigoare acordul comercial UE-Singapore

0
663

Începând cu 21 noiembrie, relațiile comerciale dintre Singapore și Uniunea Europeană sunt reglementate de un acord de colaborare între cele două entități. Proiectul este unul din ultimele realizări ale Comisiei Juncker.

Potrivit statisticilor, Uniunea Europeană a exportat, în 2017, către Singapore bunuri în valoare de aproximativ 33 de miliarde de euro. Exporturile sunt din toate domeniile, de la brânză feta, vin sau ulei de măsline și până la chimicale, mobilă sau pantofi.

În urma intrării în vigoare a acordului, Uniunea Europeană va acorda către Singapore, cel mai mare partener de comerț al Uniunii Europene din Asia de Sud-Est, o serie de beneficii și bonificații.

“Acordul UE-Singapore este al 16-lea acord comercial, acorduri pe care le-am început în 2014. Acum avem cea mai mare rețea comercială din lume, ce cuprinde 42 de acorduri cu 73 de parteneri.” , declară comisarul european pentru comerț Cecilia Malmström.

Comisia Europeană a pus la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă prin care pot afla ce firme din orașele europene fac afaceri cu Singapore. De asemenea, există și statistici la nivelul fiecărei țări ce indică top 5 mărfuri exportate, dar și sumele obținute din importul și exportul către Singapore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.