Michael Bloomberg și-a lansat candidatura la președinția Statelor Unite

0
560

Fostul primar al New York-ului și-a lansat pe 24 noiembrie candidatura la alegerile prezidențiale de anul viitor din SUA, în cadrul Partidului Democrat.

Miliardarul care deține și una dintre cele mai importante companii de știri și-a prezentat decizia printr-un videoclip care expune atât povestea vieții sale, cât și o critică la adresa lui Donald Trump.

https://twitter.com/MikeBloomberg/status/1198620233994526722?s=19

Deși încă nu și-a exprimat clar agenda, Bloomberg menționează în filmulețul de lansare că bogații vor plăti taxe mai mari, iar clasa de mijloc își va primi partea care i se cuvine și că toți cetățenii vor avea garanția unei asigurări medicale. De asemenea, a criticat administrația Trump pentru modul în care a adresat problema schimbării climatice, în timp ce reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este scopul uneia dintre inițiativele lui Bloomberg, „Beyond Carbon”.

Miliardarul este cel de-al optsprezecelea democrat care se înscrie în cursa pentru Casa Albă, cei mai bine cotați în acest moment fiind Joe Biden, Elizabeth Warren și Bernie Sanders, însă Bloomberg este pregătit să investească masiv în campania sa. Acesta nu va candida în primele state în care se va vota, dar își va concentra campania în cele 15 state care vor alege pe 3 martie. Strategii echipei sale cred că această abordare îi va câștiga statele cu mai mulți electori, care au fost de obicei neglijate de candidați în trecut.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.