Consiliul Afacerilor Externe, secțiunea Dezvoltare, ultimul prezidat de Mogherini

0
609

Federica Mogherini a participat pentru ultima oară, în calitate de Înalt Reprezentant, la Consiliul pentru Afaceri Externe, secțiunea dezvoltare. Comisia Juncker se află in ultimele zile de mandat.

Consiliul pentru Afaceri Externe secțiunea dezvoltare a adus în prim-plan problema refugiaților și a pregătit Forumul Global al Refugiaților, ce va avea loc la Geneva, în perioada 17-18 decembrie.

Principala direcție adoptată vizează ajutorul umanitar, dar și dreptul internațional umanitar. Consiliul a adoptat deciziile ca urmare a inițiativei Președinției actuale a Consiliului Uniunii Europene, și anume Finlanda.

O altă temă abordată în cadrul Consiliului este arhitectura financiară pentru dezvoltare: “Reforma arhitecturii financiare pentru dezvoltare este un punct foarte important (…) Este singurul mod prin care Uniunea Europeană poate răspunde provocărilor globale și geopolitice.”, a declarat Ville Skinnari, Ministrul finlandez al Dezvoltării și Comerțului extern.

Reuniunea a fost și ultima la care Federica Mogherini a participat ca Înalt Reprezentant, mandat ce îl deține în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.