România, alături de aliații din Albania în momentele grele

0
1198

Un cutremur de 6,4 grade a avut loc marți, 26 noiembrie, în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala Tirana. Cutremurul a produs prăbușirea clădirilor și au fost înregistrate cel puțin 16 cazuri de deces și sute de răniți.

Cutremurul a fost resimțit pana în Italia, fiind cel mai puternic cutremur care s-a produs în Albania in ultimele decenii. Potrivit MApN, România trimite în Albania 52 de specialiști și tehnică specifica, ajutând la misiunile de căutare și salvare a persoanelor.

“Suntem alături de aliații noștri din Albania în aceste momente grele! Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române transportă echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție, care vor executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în Albania în această dimineaţă. Misiunea este executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă. “

Suntem alături de aliații noștri din Albania în aceste momente grele!Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Marţi, 26 noiembrie 2019

Recent, în luna septembrie, a mai avut loc un cutremur cu margitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, la aproximativ 60 kilometri nord-vest de Tirana. Acesta a inregistrat doar câteva cazuri de rănire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.