Dezbatere despre criza climatică între liderii partidelor britanice

0
576
WPA Pool/Getty Images

Dezbaterea televizată din data de 28 noiembrie a oferit prilejul majorității liderilor britanici care vor participa la alegerile de peste două săptămâni să își prezinte planul de acțiune împotriva schimbării climatice.

În aceeași zi în care Parlamentul European a votat declararea stării de urgență climatică, la dezbaterea organizată de Channel 4 au participat Jeremy Corbyn, liderul laburist, prim-ministrul Scoției și liderul SNP Nicola Sturgeon, liderul liberal-democrat Jo Swinson, co-liderul verzilor Sian Berry și liderul Plaid Cymru Adam Price. Absenți au fost premierul Boris Johnson și Nigel Farage, liderul Brexit Party, care au refuzat să participe.

Partidul Verde și cel Laburist au prezentat cele mai complexe programe în ceea ce privește lupta împotriva schimbării climatice, în timp ce promisiunile făcute de Swinson au fost mai modeste. Liderul partidului galez a insistat asupra necesității mai multor investiții în infrastructură din partea guvernului britanic. Prim-ministrul Scoției a scos în evidență faptul că Scoția este deja pe primul loc în ceea ce privește energia eoliană și este pregatită să investească și mai mult și în alte surse regenerabile de energie, precum și în plantarea mai multor copaci și conservarea naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.