Lacalle este ales noul președinte al Uruguayului

0
541

Alegerile prezidențiale din Uruguay au avut loc pe 24 noiembrie, însă diferența extrem de mică dintre cei doi candidați a întârziat verdictul final. Rivalul lui Lacalle și-a recunoscut înfrangerea patru zile mai târziu.

Rezultate preliminare ale alegerilor indicau o diferență de numai 1,2% între Luis Lacalle Pou și Daniel Martinez, care reprezintă aproximativ 29.000 de voturi, mai puține decăt voturile exprimate de cetățenii care nu s-au putut deplasa la secțiile de votare.

Martinez, candidatul coaliției care a guvernat în ultimii 15 ani, a declarat printr-o postare pe Twitter că numărătoarea voturilor rămase nu a avut efect asupra rezultatului alegerilor, iar acestea au fost câștigate de Partidul Național.

Lacalle și-a construit campanie pe promisiunea de a urmări o politică fiscală responsabilă, care să revigoreze economia Uruguayului, și a criticat modul necumpătat în care guvernele anterioare au gestionat fondurile statului. De asemenea, plănuiește să crească numărul de ofițeri de poliție prezenți pe străzi, după ce rata criminalității a ajuns la cote foarte înalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.