A început Conferința ONU privind schimbările climatice

0
504

Conferința ce are loc la Madrid se va întinde pe parcursul a două săptămâni, între 2 și 13 decembrie, și cei peste 25.000 de delegați prezenți speră că vor convinge liderii tuturor statelor să își mărească eforturile pentru a evita o catastrofă climatică.

De asemenea, conferința urmărește să finalizeze cadrul necesar pentru susținerea Acordului de la Paris, care intră într-o faza esențială de implementare anul viitor.

Conferința are loc în contextul în care Uniunea Europeană a declarat o stare de urgență climatică săptămâna trecută. Înaintea acestui summit, Secretarul General al ONU, António Guterres, a insistat asupra necesității ca liderii politici să reacționeze în fața unei iminente crize climatice. „Momentul din care nu mai putem da înapoi nu mai este la orizont. Este în fața noastră și se apropie cu viteză de noi,” a declarat acesta.

„Confirmarea că am depășit recordul nivelului de CO2 din atmosferă indică faptul că măsurile luate în prezent de guverne nu sunt suficiente,” a afirmat Alberto Mataran Ruiz, specialist în științele mediului la Universitatea din Granada.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.