Prim-ministrul Finlandei a demisionat

0
612

Premierul Antti Rinne i-a prezentat președintelui demisia sa astăzi, 3 decembrie, după ce unul dintre partidele importante din coaliția sa și-a retras susținerea pentru liderul social-democrat.

Partidul Centrist și-a declarat intenția de a rămâne în coaliția de guvernare, însă și-a pierdut încrederea în Rinne ca urmare a modului în care acesta a gestionat greva de la serviciul poștal de stat al Finlandei, Posti, care a ținut două săptămâni și s-a extins și la compania aeriană naționala, Finnair, înainte de a se încheia săptămâna trecută.

Președintele i-a cerut lui Rinne ca guvernul său să rămână ca interimar până la formarea unui nou cabinet, mai ales că Finlanda deține președinția Consiliului Uniunii Europene până la finalul acestui an și are un rol crucial în stabilirea bugetului UE.

Pentru coaliția formată din Partidul Social-Democrat, Partidul Verde, Partidul Centrist, Partidul Popular Suedez din Finlanda și Alianța de Stânga urmează o moțiune de cenzură inițiată de partide din opoziție, ceea ce poate declanșa noi alegeri parlamentare în cazul în care moțiunea va avea succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.