Trump va impune noi tarife pentru Brazilia și Argentina

0
515
Evan Vucci/AP

Luni 2 decembrie, președintele Donald Trump a anunțat că va readuce tarife pentru oțelul și aluminiul exportat de Brazilia și Argentina, motivul invocat fiind acela că fermierii americani au de suferit din cauza monedelor depreciate ale țărilor sud-americane.

Ambele țări au fost scutite de tarifele impuse pentru aceleași resurse anul trecut după ce au fost de acord să-și limiteze producția. Decizia de ieri a președintelui american vine în contextul în care China a apelat la Brazilia și Argentina pentru a importa produse agricole, în special soia.

În cazul în care măsura va intra în vigoare, un sector important al economiei pentru ambele țări sud-americane va avea de suferit, în condițiile în care ele se confruntă cu o inflație și un șomaj în creștere.

Președintele Braziliei Jair Bolsonaro a spus că va discuta cu Trump. „Îl voi suna ca să nu ne penalizeze. Economia noastră se bazează pe comodități, este ceea ce avem noi.” Și ministrul producției al Argentinei, Dante Sica, a menționat că va cere să vorbească cu omologul său din partea Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.