SUA amenință cu tarife împotriva produselor franceze

0
512

Statele Unite au amenințat în cursul zilei de 2 decembrie cu tarife de 100% pentru bunuri importate din Franța, precum șampanie, brânză și genți, în valoare de 2.4 miliarde de dolari.

Această decizie vine după ce Franța a introdus o taxă pentru servicii digitale care ar putea prejudicia și companii americane.

„Uniunea Europeană va acționa și reacționa ca unul și va rămâne unită,” a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Acesta a mai adăugat și că membrii Comisiei, care coordonează politica comercială a uniunii, crede că astfel de dispute ar trebui soluționate de Organizația Mondială a Comerțului.

Mai mult decât atât, reprezentantul comercial al Statelor Unite a anunțat în aceeași zi că urmărește să crească și tarifele deja existente pentru bunuri ale UE, ca urmare a unei dispute privind subvenționarea producătorului de avioane Airbus.

Reprezentanții Comisiei Europene s-au declarat deschiși și doritori de negociere, în ciuda faptului că deciziile recente ale administrației Trump au crescut tensiunile economice dintre cele două părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.