S-a încheiat summitul aniversar al NATO de la Londra

0
642

Pe 3 și 4 decembrie s-a desfășurat la Londra al șaptezecilea summit al NATO, care a reunit liderii tuturor celor 29 de state membre pentru a reevalua direcția alianței în viitor.

Summitul a scos în evidență tensiunile dintre acești lideri, mai ales prin dezacorduri cu privire la cheltuieli militare, Turcia și strategia defensivă pentru statele baltice. Alte subiecte importante au fost atacurile cibernetice și relațiile cu Rusia și China. În conferința de presă finală, secretarul general al alianței a subliniat faptul că cei 29 de lideri de stat sunt asumați în lupta împotriva terorismului.

Jens Stoltenberg a afirmat că NATO are nevoie de o „relație mai bună” cu Rusia, iar Macron a fost de acord cu acesta. Președintele francez a menționat că, deși este o amenințare în anumite privințe, Rusia este totuși un partener în alte domenii.

De asemenea, Macron a specificat că Erdoğan a fost de acord să se consulte constant cu Franța, Germania și Marea Britanie în privința intervenției din Siria, iar declarațiile sale critice la adresa NATO de luna trecută au motivat decizia de a se crea un grup de experți care să studieze actualele amenințări cu care se confruntă alianța.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.