Comisia Europeană a prezentat Pactul Verde European

0
670

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a prezentat astăzi în fața Parlamentului European țintele și politicile Pactului Verde European.

Obiectivul Comisiei este acela de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050, iar documentul publicat descrie strategia și aduce și politicile care vor pune în aplicare strategia alături de calendarul după care se așteaptă aplicarea lor.

Pactul Verde este “o nouă strategie de creștere care își propune să transforme UE într-o societate corectă și prosperă, fără emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050, în care creșterea economică este separată de folosirea resurselor”, precizează comunicatul Comisiei Europene.

https://twitter.com/EU_Commission/status/1204756615376883712?s=19

Anexa publicației prevede implementarea primelor măsuri încă din ianuarie, precum Mecanismul pentru o Tranziție Justă și Planul de Investiții pentru Europa Sustenabilă. De asemenea, în luna martie Comisia Europeană va înainta Strategia Industrială a UE și Planul de Acțiune pentru Economia Circulară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.