Greta Thunberg este personalitatea anului 2019

0
580
LISBON, PORTUGAL - DECEMBER 03: Swedish teen climate activist Greta Thunberg addresses supporters and journalists upon her arrival in Santo Amaro Recreation dock on December 03, 2019 in Lisbon, Portugal. Greta Thunberg sailed from Norfolk, Virginia, USA , accompanied by her father Svante Thunberg on the French built Outremer 45 catamaran La Vagabonde, skippered by Australian Riley Whitelum, and is on her way to attend COP25 in Madrid, Spain. (Photo by Horacio Villalobos/Getty Images)

Greta Thunberg, activista pentru mediul înconjurător, a primit acest titlu în timp ce se află la Madrid, pentru Conferința COP25.

Greta a fost desemnată personalitatea anului de revista TIMES. Titlul este acordat în fiecare an de TIMES, începând cu anii ’20, celor care s-au făcut remarcați de-a lungul anului.

Fotografia de pe copertă este făcută la Lisabona, imediat după ce Greta a debarcat din călătoria transoceanică eco-friendly.

Călătoria a durat aproximativ o lună, timp în care Thunberg a traversat America de Nord, un ocean și distanța de la Lisabona către Madrid. În toată călătoria a folosit mijloace ce nu afectează mediul înconjurător, fiind un manifest împotriva luptei cu poluarea.

Este pentru prima dată în istorie când revista TIMES premiază un minor. De-a lungul timpului au câștigat acest titlu personalități din diferite domenii de la Donald Trump, la Papa Francisc sau Mark Zuckerberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.