Conferința ONU privind schimbările climatice se încheie fără rezultate semnificative

0
601

Conferința desfășurată la Madrid s-a încheiat duminică, 15 decembrie, însă țările participante nu au căzut de acord asupra celor mai importante probleme.

Deși COP25 s-a prelungit cu două zile, puncte cheie în implementarea Acordului de la Paris au rămas nerezolvate, precum piețele internaționale de carbon și transferul de credite sau compensarea statelor în curs de dezvoltare care au cel mai mult de suferit de pe urma schimbărilor climatice.

Deși toate delegațiile prezente au semnat o declarație care cere acțiuni mai ambițioase, Statelor Unite, Australiei și Braziliei li s-a reproșat că au blocat avansarea discuțiilor.

“Jucătorii importanți nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, dar, mulțumită unei alianțe progresiste de state mici insulare, europene, africane și din America Latină, am obținut cel mai bun rezultat posibil, împotriva voinței marilor poluatori”, a declarat Laurence Tubiana, unul dintre arhitecții Acordului de la Paris.

Este de așteptat ca anul viitor, când va avea loc COP26 la Edinburgh, să se rezolve problemele care stau în calea implementării integrale a acordului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.