Statele Unite înființează Forța Spațială

0
742

Actul prin care se înființează Forța Spațială a Statelor Unite a fost semnat de Trump pe 20 decembrie, iar aceasta devine, astfel, a șasea ramură a forței armate a SUA.

Comandamentul Spațiului al Forțelor Aeriene va deveni Forța Spațială și va opera tot în cadrul Departamentului Forțelor Aeriene. Personalul format din 16.000 de persoane al Comandamentului Spațial va fi repartizat Forței Spațiale, însă va rămâne parte a Forțelor Aeriene.
„Este un moment important. Pe fondul unor amenințări grave la securitatea națională, superioritatea americană în spațiu este vitală,” a declarat președintele Donald Trump.

În legislația semnată de Trump se prevede și acordarea de concediu parental plătit pentru 12 săptămâni pentru toți lucrătorii federali și o creștere salarială pentru militari. În schimb, democrații au renunțat la propunerile care prevedeau protecția soldaților transgen, oprirea susținerii pentru Arabia Saudită în războiul din Yemen, necesitatea de a obține acordul Congresului pentru ca Trump să inițieze acțiuni militare împotriva Iranului și blocarea folosirii fondurilor armatei pentru a se construi zidul dintre SUA și Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.