Securitatea internațională, dezbătută intens la Munchen

0
562

Un număr record de lideri internaționali a participat la Conferința de Securitate de la Munchen între 14 și 16 februarie, discuțiile centrându-se pe problemele din Sudul Global.

Macron a insistat și de această dată asupra nevoii de a spori cooperarea militară în interiorul UE pentru a obține mai multă libertate de a acționa față de NATO. De asemenea, șefii de stat europeni s-au arătat îngrijorați și de conflictele din Africa ce provoacă dezlocuire.

În ciuda prezenței unui număr mic de oficiali africani, europenii au discutat despre soluționarea conflictelor din Sahel, precum și despre conflictul din Libia. Dupa ce statele implicate impuseseră, fără a avea efectul dorit, un embargo asupra comerțului cu armament către Libia, UE va spori eforturile pentru a asigura acest embargo.

Garantarea alegerilor libere și corecte în fața dezinformării și a manipulării din social media, soluția conflictului dintre Israel și Palestina sau răspândirea Coronavirus au reprezentat alte teme importante despre care s-a vorbit în cadrul conferinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.