Strategia Uniunii Europene legata de egalitatea de gen

0
655
Source: Twitter

Conform paginii oficiale de Twitter a Comisiei Europene, aceasta și-a expus strategia pe care urmează să o adopte în legatură cu egalitatea de gen.

Astăzi, 5 martie 2020, Comisia Europeană și-a prezentat strategia pentru egalitatea între femei și bărbați în Europa. Deși UE este lider global în egalitatea de gen și a înregistrat progrese semnificative în ultimele decenii, violența și stereotipurile bazate pe aceasta temă continuă să persiste.

La nivelul UE una din trei femei a fost supusă violenței fizice și / sau sexuale. Chiar dacă mai multe femei termină universitățile, acestea câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații și doar 8% dintre cei mai mari companii ale UE sunt femei.

Pentru a rezolva acest lucru, Strategia pentru Egalitate de Gen din perioada 2020-2025 stabilește acțiuni cheie pentru următorii 5 ani și se angajează să se asigure că Comisia va include o perspectivă de egalitate în toate domeniile de politică ale UE. Strategia prezintă modul în care Comisia va respecta promisiunea făcută de președinte, Ursula von der Leyen, că Europa oferă aceleași oportunități pentru toți cei care au aceleași aspirații.

Până în prezent, niciun stat membru al UE nu a obținut egalitatea între femei și bărbați. Progresul este lent, în timp ce lacunele de gen persistă în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, plata, îngrijirea și pensiile. Pentru a rezolva aceste lacune și pentru a permite Europei să își atingă potențialul maxim în afaceri, politică și societate, strategia prezintă un set de acțiuni cheie, inclusiv: încheierea violenței bazate pe gen și a stereotipurilor; asigurarea participării egale și a oportunităților pe piața muncii, inclusiv salariul egal; și realizarea echilibrului de gen în procesul decizional și în politică.

Sub conducerea comisarului pentru egalitate, Helena Dalli, și cu sprijinul noului grup de lucru pentru egalitate, Comisia va integra, de asemenea, o perspectivă de gen în toate politicile și inițiativele majore ale UE, cunoscută și sub denumirea de „integrarea sexului”. Provocările de bază care afectează astăzi UE, inclusiv schimbările climatice și digitale, au o dimensiune de gen. Obiectivele Strategiei de Egalitate de Gen se vor reflecta, de asemenea, în acțiunile UE din întreaga lume, promovând emanciparea femeilor și combaterea violenței bazate pe gen.

Uniunea Egalității este una dintre prioritățile majore ale Comisiei, împreună cu președintele sau, Ursula von der Leyen, așa cum este prezentată în orientările sale politice. Strategia de egalitate de gen prezentată astăzi este prima strategie a Comisiei în acest domeniu de egalitate, care își asumă angajamentele asumate de președinte în orientările politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.